Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел

...
Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел
Коментари Харесай

Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел

Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел след 12-часово спиране, съобщи ДПА.
Последвали са няколко сигнала за паника за заплаха от ракети, разгласи израелската войска в канала " Телеграм " през днешния ден. Израелските избавителни служби споделиха, че за момента не са получени информации за жертви.
Миналата седмица израелската войска разгласи, че над 9500 ракети и минометни снаряда са били изстреляни по посока на израелската територия от началото на войната с радикалното палестинско движение  " Хамас "  в линията Газа на 7 октомври. При нападенията са употребявани и десетки дронове.
Като цяло линията Газа е подложена на непрестанни бомбардировки от страна на Израел, откогато " Хамас " извърши изненадващата си офанзива на 7 октомври, предизвикала гибелта на над 1200 жители на израелска територия. Израелските сухопътни сили навлязоха надълбоко в анклава и съответно в град Газа.
ДПА отбелязва, че обстрелът по Израел е намалял доста от началото на израелската сухопътна интервенция в крайбрежната линия. Израелската войска не прецизира дали в сметките за изстреляните ракети и снаряди са включени тези от териториите на Ливан, Йемен и Сирия.
Според информации от израелските медии общо 4000 ракети са били изстреляни срещу Израел по време на траялата 50 дни война в линията Газа през 2014 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР